Nyårsnaglar

Har fixat några fina nyårsnaglar lite här och där den här veckan. Har verkligen varit fullbokad hela dagarna och det har varit kul. Stel i rygg och rumpa, men det har varit kul! Här är några:

Hannas silverglitter


Sandras fadeade nyårstippar och hennes vänninas rosaglittriga. Jag blev mycket nöjd med dessa damers naglar!


Sandras glimmer.


Imorgon kommer det två nagelkunder, bl. a lilla Caroliné som är en av mina nykonsulter som får naglarna gratis av mig för att hon jobbat på bra i vår DIQ, men sen är jag leeeeedig på nyårsafton! Ska bli så härligt! Vi ska äntligen ta sovmorgon (jag fick ju inte ens sovmorgon under jul), sen ska vi mysa till en film på morgonen innan det är dags att städa lite i lägenheten. Vi ska inte vara här hela kvällen, för vi har bokat bord på Alfies med två nära vänner, men vi mellanlandar nog här innan fyrverkerierna borta vid älven :)

Kram!

Får inte glömma stallet!

Tog kort i hagen häromdagen. Det är inte lätt, för alla vill ju stå vid staketet och glo på mej. Men här är lite söta bilder på mina busar!

Lillskiten Aragorn K som inte alls är så jätteliten längre o_O Lägg märke till snötäcket på ryggen^^


Ser lite kortbent ut på den här bilden, men det var svårt utanför hagen.


Marie kom och pratade lite med Tinny.


De båda syskonen 8 månader och 2 år, 7 månader. Hon är snart 3  år nu, lillhoppan! Dags för mig att hoppa upp i sadeln till våren :D


Morsan Solis var ju med åxo


Nutti tröttnade rätt tidigt och återgick till hö-ätandet :D *Tjock*

Idag ska han få sig en tur i ridhuset igen. Var ute med honom förra veckan och gjorde premiärturen i sadeln. Det gick jättebra och var jättekul, även om han var lite tjock och trög :P Men va fasen, han har ju vilat i över 7 månader! Nu ska vi se till att han blir bra i benet, sen ska här tävlas!

Kram!

Nyårsnaglar

Glöm inte boka tid för snygga nyårsnaglar :D
Än finns några tider kvar i mellandagarna.

Förra årets nyårsfavoriter

Mer bilder finns under kategorin Carros naglar :)
Kram!

Branschbyte

Happ, idag byter jag bransch för några timmar. Jag ska nämligen till Expert och hjälpa alla stressade människor som är ute i sista sekunden med julklappar. Visserligen så är de som är färdiga med alla klappar minst lika stressade. Jag förstår inte det där? Varför stressar folk upp sig bara för att det är jul? Jag har funderat på vad folk gör som är så stressigt egentligen. Allt handlar ju om vilja och prioriteringar?! Visst kan många jobba mer inför jul, framförallt de som jobbar i butik. Och de som jobbar i butik måste jobba så mycket för att alla andra blir som tokiga vid juletid och ska springa i affärer halva nätterna. Vi på Expert måste t.ex masa oss upp och börja jobba kl 8 på juldagen, just för dessa galningars skull. Och så kommer de in och tycker synd om oss att vi måste jobba på juldagen och annandagen. Det är lite motsägelsefullt faktiskt, för det är ju för dem som kommer in de dagarna som vi jobbar! Jag längtar till nästa år, för då ska jag minsann inte jobba på helgdagar! Då väljer jag allt helt själv och behöver inte slita så mycket på Expert om jag inte vill.

Imorgon byter jag iaf bransch igen, för då blir jag nagelteknolog hela dagen, mellan 11-20! Härligt! Min lilla nykonsult Maria kommer på kvällen och får fina naglar, så det blir nog mycket MK-snack och peptalk, och det kan man ju räkna in i arbetstid till MK-verksamheten :)

Förra årets julnaglar


Det känns rätt bra ändå, att jag upppfyllt ett av mina mål jag hade när jag var yngre. Då ville jag verkligen jobba med något jag tyckte var kul när jag "blev stor", och inte något jag inte gillade bara för att det var ett jobb. Därför trillade jag ju in på frisör-spåret i högstadiet, men den drömmen krossades ju snabbt tack vare en av lärarna.... Men tur var väl det, för det är nog inte roligt i längden att jobba med det. Så jag får väl tacka Expert för att jag fick träffa Lollo där som betyder mycket för mig. Utan henne hade jag inte mått så bra som jag gör idag!! :D hihi!

Kram!

Igångsättning

Igår började rehabiliteringen. Först var det skitfränt att få komma ut i ridhuset igen, med skutt och hopp.... men sen landade han och insåg att det var inte så jävkla mycket fränare än så ^^

Longering


Han stannade gärna för att possera och lät mig ta kort, efter att han skuttat färdigt. Hehe.

Det gick bra och han såg kalasfin ut, så nästa gång hoppar jag upp i sadeln :D Det kommer bli fantastiskt att få komma tillbaka. Vi hade veterinären i stallet igår för att ta bort Tinnys vargtänder, och då var Nutti nöjd för jag stod och pratade med honom vid boxdörren i en timme utan avbrott. Så efter det, frisering, tvätt i svansen  och ett pass i ridhuset så var han skitnöjd på kvällen när han kom in från hagen. Det syntes och det är ju härligt att han verkligen saknar att bli ompysslad. Han är ju van vid att bli omhändertagen med träning och följa med ut på tävling och grejer, så han är inte van att ha så lite att göra på en dag ^^

Ikväll är det dags för möte med de bästa! Vi har unitmöte på Zakrisdal, och innan det har jag och vårt team ett eget teammöte för att träffas och diskutera vissa saker. Det är fantastiskt vilket jobb vi har, för vi jobbar var och en på varsitt håll, men ändå tillsammans. Och snacka om vilken vänskap det blir oss emellan. Vi har verkligen fått oss vänner för livet :)

Kram!

Underbart!

Jag mår bara så j*la bra!! Efter förra årets skit med farmor och farbror som tragiskt nog gick bort med en dags mellanrum, skadad tävlingshäst, tvungen att ta bort fölbäbisen Neo när han bara var 4 månader, massa slit i skolan i kombination med panikångestattacker och ett jobb man fick dåligt med timmar hos- som man dessutom inte riktigt känner att man är rätt person på rätt plats för- så är det fasen i mej dags för det dåliga att vända! Och det har det gjort! Sedan jag bytte jobb har många bekymmer försvunnit, men det är klart att jag slitit även på detta jobb. Men det har alltid varit kul och det gör mycket! Men sedan jag började plocka ut konsulter till mitt team har det hela blivit ännu bättre, och det har jag verkligen fått svart på vitt sista veckan!

Mina tjejer i vårt team har kickat igång med en raketfart och det går braaaa för dem! Det är så härligt, vi har ett så bra team på gång här! Jag ser stora potential i samtliga och det ska bli så kul att arbeta vidare med dem och bli fler!
Jag har verkligen märkt att en av mina bästa styrkor är att motivera och inspirera andra, och det har jag använt väl! Jag blev idag uppringd av min första tjej som genomfört sin första klass och resultatet var enastående! Hon tackade mej för hjälpen och sa att hon aldrig hade fixat det utan mig! Jag var ju självklart inte med, utan hon har ju gjort jobbet helt själv- jag har ju bara inspirerat henne till hur hon kan göra :D En annan tjej som började nu i november har sin första klass imorgon, men hon har redan jobbat på och demonstrerat produkterna för flera kunder, en i taget, med stor framgång.

Det är ju helt galet, jag blir mer glad över när det går bra för dem, än när det går bra för mig själv! Jag brukar inte vara bra på att sätta fingret på vad jag själv är bra på- men jag tror att jag kommer bli en sju helsikes bra ledare för vårt team :D Den där butikschefsutbildningen med endast 1 fel på ledarskapstentan kanske inte var så dum ändå :P


En blogg utan bilder är tråkig, men har inget kort på vårt team än. Slänger in en bild på mig och Lollo från seminariet i september. Här är vi på väg till Awards Night med vår area :D

Kram på er!

Svar på frågan

Det är sällan jag får kommentarer på mina inlägg. Min blogg är ju mest en smygblogg som många läsare följer för att de är nyfikna, jag känner inte ens till hälften av mina läsare. Men nu har jag alltså fått en fråga jag inte kan låta bli att svara på här.

Många myter kring mitt jobb ligger i mitt svar på frågan, och frågan är alltså hur många som behövs på en hudvårdsklass, samt hur det går till. Jag får väl sammanfatta, det kan ju lösa många frågetecken kring mitt fantastiska jobb.

Jag bokar alltså hudvårdsklasser hos kvinnor som vill bjuda hem 4-6 väninnor (eller ta med till min studio) för ett par mysiga timmar, och som tack får värdinnan en underbar gåva, oavsett försäljning.
Jag börjar kvällen med att låta dem göra en behandling för händerna som passar skitbra nu under vintern när ALLA är torra om händerna.

Satin Hands

Sen går vi vidare med att de får höra om vad företaget står för, vem Mary Kay Ash var och varför jag jobbar med detta.

Mary Kay Ash

Sedan går man in på hudvården och var och en får hjälp med hur de gör sin behandling för ansiktet, samt en behandlig för att få mjuka och lena läppar.
Alla gäster och värdinnan får applicera produkterna själva, just för att de ska lära sig hur de ska göra. Det är väldigt viktigt för oss, vi kallar det för "Try before you buy".


Sist får man testa lite grundmakeup som foundation (prova ut sin perfekta nyans), mineralpuder och mascara. Längre än så går vi inte, för hjälp med makeup och appliceringsförlag kan man boka in senare. Det är samma med Spa, doft och kroppsvård.


Hudvården är grunden och den börjar man alltid med. Det går ju inte att lacka en rostig bil :P
Sist ingår en personlig rådgivning där vi tillsammans kommer fram till vad som passar var och en. Den personliga relationen är också en sak som är mycket viktigt, just för att gästerna ska få hjälp med just sina problem och frågor.
Och jag kan säga att jag har inga missnöjda kunder, för de har fått prova produkterna ;)

Sen följer jag upp kunderna via telefon för att se så allt funkar, att de använder dem och när det tar slut i badrumsskåpet kommer jag hem till dem och fyller på med nya produkter.


Så jobbar jag :D Jag hoppas jag spräckt bubblan i någras huvud om att det skulle vara ett party där alla måste handla massor för att gynna värdinnan... Det finns ju trots allt en anledning till att jag kan leva på det här. Det behöver inte vara ett extrajobb, alla väljer vad de vill med sitt MK. Det finns inga måsten inom MK!

Kram!

Naglar

Får väl inte glömma att jag faktiskt fortfarande gör naglar också... lätt att glömma det bland all hudvård, så jag måste väl variera min blogg lite. Här är ett par jag gjorde för några veckor sedan, på en nagelbitare faktiskt ;)


Jag har faktiskt funderat på att sluta blogga... Varför bloggar man egentligen? Ta en funderare...

Jag började blogga för att vänner och familj skulle kunna följa min flytt till Karlstad, så det började som en inredningsblogg... (Men vi alla vet ju hur "bra" det gick för mig när jag började jobba med inredning)
Sen gick det vidare till någon slags shoppingblogg... Sen blev det en tråkig "hej bloggen, idag har jag vaknat, ätit, sovit och skitit"- blogg. Det är den värsta typen av bloggar- det finns inget mer ointressant! Sen kom naglarna in i bilden och efter det var jag mitt uppe i skolarbetet och bloggen blev ännu mer ointressant... Sen kom det bästa som hänt mig- Lollo petade in mej på MK-spåret. Sen blev det en hudvårdsblogg, eftersom man bloggar om det som ligger en varmt om hjärtat. Hästarna har alltid varit med på ett hörn i bloggen, för de är mitt liv!! Men nu när Nutti är skadad har det inte funnits mycket att skriva om på den fronten heller. Och jag verkar vara den enda som verkligen fattar vad MK gjort för mig, eftersom många himlar med ögonen och påpekar att detta inte skulle vara ett "riktigt" jobb. Tyvärr vet jag att det är något vi hudvårdskonsulter alltid kommer få höra och skratta åt i flera år- för vi jobbar ju med "sminkpartyn"?! Men nej!! Det är ingen fu**ing PARTY?! Det är mer än så, det är mitt jobb, och jag tar det väldigt seriöst. Många säger att- "ja men det är bra att du hittat ditt kall i livet", himlar med ögonen och går vidare, men det är så mycket mer än så. Det är bara det att folk varken förstår eller vill förstå, och då blir det så här tråkigt att läsa om mitt MK. Men men, det blir väl helt annat när jag blir Sales Director!! Några började ju förstå att det är mitt jobb på riktigt när jag flyttade in i studion. Då minsann, då fick jag sms och grejer om att det var roligt att det går så bra! Men "så bra" har det gått i flera månader, utan studio, det är bara det att folk fattar först när det kommer en lokal in i bilden. Du och ditt jävla Mary Kay börjar bli lite tjatigt, och det är tyvärr det enda jag tänker på just nu! Jag håller ju på att starta upp mitt eget företag, så det är väl inte så konstigt? Därför kan man undra vad jag ska blogga om annars, och om jag verkligen ska driva en blogg.. Vägrar blogga om att sovmorgonen var bra, vad jag lagat för mat, eller om min lilltå gör ont?!
Familjen stöttar iaf min verksamhet och det betyder väldigt mycket. Och mina kära gamla vänner: Sandra, Sandra och Ida!

Så mitt råd till er där ute som har nära och kära som vill satsa på något nytt, oavsett vad det är- stötta dem! Det är det enda de behöver! De behöver ingen som säger åt dem att det är tufft och svårt, för det vet de!

Så ni som läser detta: Varför bloggar ni? Eller varför läser ni egentligen min blogg? Jag vet inte själv nämligen ;P

Kram!

Nytt i lyan!

Idag kom jag på att det kan ju vara trevigt att ha en mysig adventsljusstake, mer än den vi har med vanliga ljus i köket. Den tänder vi ju sällan, mest för att de brinner ner så fort, så jag köpte blockljus till vardasrummet idag :) Köpte även satinband och hjärtan att skriva siffror på. Är den inte Carro, så säg ;P
Tänkte ta med den till mitt julöppethus jag har i studion på lördag 11-15. Välkomna alla som vill, det är 20% på hela sortimentet. Perfekt för dig som vill köpa egna produkter, eller dig som vill ha hjälp med julklappar. Inslagning ingår ju ;)


Kram!
RSS 2.0