Sagan om förändring

Jag måste bara dela med mig av en fin saga som förändrat min syn på tillvaron. Jag vet att det är mycket text, men ta en kopp the och sätt dig och läs i lugn och ro, för den är väldigt användbar! Jag vet iaf ett par som läser min blogg som kan ha stor nytta av denna ;)

"Det var en gång en kanin som hoppade omkring i ett land, långt bort. Kaninen var känd för att göra stora förändringar i människors liv. På senare år hade kaninen haft med sig en liten lärlingskanin som ville lära sig allt om den stora kaninens kunskap och filosofi. De två kaninerna studsade omkring i olika områden i landet. Under några dagar flyttade de in hos olika familjer och åstadkom betydande förändringar i människors liv. Lärlingskaninen var full av beundran för den stora kaninen och kunde inte begripa hur den stora kaninen kunde vara så snäll och smart. Alla lösningar han kom på.

När de en dag kom in i en liten by där det låg många fina hus blev det lite svårt att välja vilket hus de skulle välja. De hoppade runt lite och då fick de se ett hus som var fallfärdigt. Den äldre kaninen sa att den familjen ville han lära känna. De knackade på och blev insläppta av pappan i huset. ”Berätta lite om er själva och er situation”, sa kaninen. Pappan presenterade familjen som bestod av en hustru, en dotter och en son. Varken han eller hans fru hade något jobb och det var dåligt med sysselsättning i byn. Ändå var de lyckligt lottade, sa pappan, för de hade sin ko på ängen bakom huset. Kon hade gett dem mjölk i alla år. Dessutom hade den fått många priser på tävlingar eftersom det var en speciell ko som gav den finaste mjölken och precis så mycket så att familjen klarade sig. ”Där har vi haft tur”, sa fadern i huset. Så blev det natt och alla gick och lade sig.

Mitt i natten väcktes plötsligt den lilla kaninen av den stora som sa ”Det är dags nu”. Den lilla kaninen följde med men hade ingen aning om vad som väntade. De hoppade ut på ängen bakom huset. Den stora kaninen tog fram en kniv och skar av halsen på kon som låg och sov.


Den lilla kaninen blev helt förstummad. ”Nu hoppar vi vidare, men fråga ingen om detta”, sa den stora kaninen till den lilla kaninen. Fortfarande efter ett par dagar var den lilla kaninen tagen av händelsen men eftersom han inte fick fråga något så bestämde han sig för att inte hoppa med den stora kaninen längre.

Några år gick och den lilla kaninen blev stor och tänkte då och då på det som hade inträffat. Han kände skuld och bestämde sig att hoppa tillbaka till familjen för att se vad som hade hänt.

När han väl kom fram till huset så stod ett helt annat hus där. Det var större och finare, så han förstod att en ny familj hade flyttat in. Men precis när han skulle hoppa därifrån så hörde han en röst bakom sig. Det var pappan i familjen. ”Kom in!” sa han. Den lilla kaninen hoppade in i ett fint hus där hela familjen var glada, pigga och väldigt fint klädda. Lilla kanin frågade vad som hade hänt med familjen och det gamla huset sedan de sågs sist.

Pappan berättade att natten när kaninerna lämnade huset hade något tragiskt hänt. De hittade sin fina ko mördad på ängen bakom huset, den ko som alltid gett dem precis det de behövde, varken mer eller mindre. ”Vi satte oss ner och grät och sörjde det som hade hänt”, sa pappan. ”Några dagar senare satt vi vid bordet när min dotter sa ’Undra hur bra jord vi har på vår äng?’” Dottern gick och skaffa frön och började odla grönsaker. Det växte som bara den och snart hade vi så mycket att de kunde sälja till andra."

För att en förändring ska ske i ditt liv, oavsett om det är små eller stora saker, så måste du sluta med något och börja med något annat.

Alla har vi en ko och en kanin i våra liv. Det gäller bara att hitta dem. Min ko kan man säga var Expert. Jag har säkert haft möjlighet att få lite mer arbete där, eller möjlighet att hittat ett annat jobb efter mina studier, men jag ville inte ha en anställning. Jag vill faktiskt inte vara anställd!! Jag är rädd för det och vill inte att någon ska bestämma över hur jag ska göra mitt jobb. Att sedan lägga massa tid på att bygga upp någon annans företag när jag kan lägga tid på att bygga upp min egen känns bara dumt!

Min kanin är min älskade Sales Director Lollo, en Mary Kay-kanin! Det var hon som gav mig möjligheten att vara där jag är idag, och jag har aldrig mått så bra eller känt mig så stark som jag är idag! Jag är henne evigt tacksam över att hon trodde på mig som konsult och tjatade lite extra på mig att jag skulle prova. BÄSTA beslutet någonsin!!

Vad är din ko? Vad är det du har som ger dig det du kanske behöver, och varken mer eller mindre. Vad är det du borde "skära halsen av" för att få en förändring i ditt liv? Oavsett vad det är kanske man måste offra något. Jag offrade tiden jag kunde lägga på Expert, och jag ångrar det inte för en sekund!

Vart vill du nå eller förändra?

Skriv ner allt som du gör som har betydelse för detta.

Skriv ner allt som du inte gör som har betydelse för detta.

Fundera på vad som bör sluta göras

Vad bör du istället göra?

Kram


Kommentarer
Mickis

Wow va bra!!! Är det okej om jag kopierar den? :) Kram

2011-01-26 @ 13:11:36
URL: http://mikaelaslilla.blogg.se/
Carro

Absolut ;) Att läsa upp den på ett unitmöte är att rekommendera, hihi!Kram!

2011-01-26 @ 13:17:05
URL: http://stylecarro.blogg.se/
Eva

En liten vink till mig kanske. att det är dags nu!? Det stämmer bra in på dig i alla fall! Lycka till fortsättningsvis. Kram

2011-01-26 @ 15:52:51
Carro

Hihi, om det är så att du känner dig träffad Eva så kanske det var bra att läsa sagan ;) det finns många som inte vågar ta steget ut i fria luften :P

Kram!

2011-01-26 @ 18:17:42
URL: http://stylecarro.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0