Dräkten

Jodå, jag har fått hem den, den nya kavajen! Och den sitter som en SMÄCK!! Hihi! Och snart närmar sig seminariet och då får jag mina efterlängtade ringar! Weeeiii!!

Men nu ska jag nog sova. Har jobbat några slitsamma dagar på EX, och jag är helt slut!!
God natt och kram!!

Aaaaah :O

Har precis slutbetalat min lila sales director-dräkt, så snart skickas den hem till mig!!! Weeeeiiii!!! Har längtat sedan seminariet förra året! Underbart! :D


Kram!

Sweeeet!

Nu är jag officiellt klar med alla mina mål för det här seminarieåret. Förra året satt jag på seminariet i Scandinavium och såg på alla som jobbat under året med att nå de båda diamantringarna och alla nydebuterade Sales Directors. Jag satte själv då ett litet mål att jag möjligen skulle kunna nå de två eftertraktade ringarna och debutera som Director innan seminariet. Igår gjorde jag det, det sista lilla som skulle till för att nå den andra ringen, så på seminariet ska jag upp på scenen och hämta två diamantringar och läsa directorseden på trappan med alla nydebuterade under året. ALLT blev MITT!!

Visst är de fina! Jag bara längtar efter att få ta emot ringarna och få hem den nya lila kavajen, jag är så trött på min svarta!!

Inför varje mål jag jobbat mot har jag varje gång fått känslan att det inte kommer gå, att jag inte kommer nå ända fram, och slitit mitt hår för att sedan jobba på ännu hårdare. Men det bästa är att varje gång jag gör det så förvånar jag mig själv över hur väl jag lyckas. Allt sitter i huvudet. Om man verkligen vill lyckas och verkligen jobbar mot det så kan man gå hur långt som helst! Man måste bara våga! Där ser man vad vi kvinnor kan åstadkomma! Om vi bara vill så kan vi allt! Och ingen ska komma och säga till oss att vi inte kan- för lyssnar vi på det så kan vi inte heller....

"If you think you can, you can. If you think you can't- you're right"!
- Mary Kay Ash

Kram!

Det går i 150!!

Juli 2011 kommer jag aldrig glömma... just nu jobbar jag typ varje dag och så kommer det fortsätta några veckor till. Mina dagar ser ut som så att först jobbar jag på EX och sen när jag slutar sköter jag diverse MK-grejer som telefonsamtal och leveranser o.s.v. Många kvällar har jag klass, framförallt på helger eller när jag slutar tidigt, så jag har sett till att jag har att göra. Tur i oturen att hästen inte rids just nu, men vi var på återbesök med honom igår och det såg bättre ut så det är ju på väg åt rätt håll :)

Men jag känner att det är nog sista sommaren jag gör på EX. Det är inte lika kul längre, stämningen är inte som den varit och jag söker nog mer utveckling. Och att jobba dubbelt med två jobb gör att jag blir trött av de långa dagarna i butiken. Sen är det ju 100% fukus så man hinner ju inte stanna till och hämta andan, så jag känner mig riktigt utpumpad just nu. Tur att det är under en sån kort period, då står man ut. Men jag ska nog inte förvänta mig att juli månad är lika lugn nästa år. Förra året var jag ju jätteny på MK så det var svårt att få bokningar med vänner och bekanta under juli, så jag trodde det skulle bli lika lugnt i år så jag kunde ta några tider på EX. Men tydligen så fick jag många bokningar ändå, och man ska ju aldrig själv säga att det inte går- för då går det inte heller! Jag har massor bokat i juli och början av augusti, men då har jag jobbat ett år med att bygga mitt kontaktnät åxo!

Jag kan lätt väga för- och nackdelar för mig och mina jobb:

Arbetstider:
Fördel- MK- jag är min egen chef, väljer själv när jag ska jobba och behöver inte jobba så många timmar
Nackdel- EX- Mycket svårt att påverka och måste jobba lååååånga dagar och många timmar.

Lön:

Fördel- EX - jag är garanterad en summa i timlön
Ännu mer fördel- MK- jag har möjligheten att dubbla min lön X-antal gånger på kort tid

Karriär:
Fördel- MK- Jag kan klättra i karriären när jag vill och hur snabbt jag vill, utan vassa armbågar
Nackdel- EX- Tvärt om...

Arbetskamrater:
Nackdel- EX- Man får samarbeta med kollegor man kanske inte kommer överens med
Fördel- MK- Jag kan välja själv vilka jag ska jobba med

Positiv energi:
Fördel- MK- Jag är alltid glad och får ny positiv energi efter varje MK-jobb.
Nackdel- EX- Inte alls på samma sätt....

Personlig utvecklig:
Fördel- MK- Man lär sig nya saker hela tiden och utvecklas på alla plan
Nackdel- EX- Kan inte utvecklas så mycket mer.

Känns som att jag ser fler fördelar i MK, så jag gör nog rätt i att tänka på om det verkligen inte vore lite skönt med en MK-sommar nästa sommar, samt två veckors halvsemester... Det är väl iof planen, med tanke på att uniten växer och det blir mer att göra, men nu har jag verkligen fått en sporre eller en morot.... eller en piska rättare sagt ;P

För varför ska man lägga tid på att bygga upp någon annans företag när man kan bygga upp sitt eget?

Kram!

Team buildning <3

För länge sedan fick jag frågan om jag kunde tipsa om hur jag gör när jag bygger mitt eget team inom MK. Sedan jag började dela med mig av möjligheten till andra (september förra året) har jobbet blivit mycket roligare och mer på riktigt! Man ska ta sin MK-business på allvar, det är mycket viktigt, annars blir det svårt att ge bort drömmen till andra.

Lollo och jag på HK i Mölndal

Men jag kan ge några få tips för hur man ska få andra att förstå vilken möjlighet det är att få jobba med MK- och den möjligheten ger vi bort!! ;)

1) Utveckla en inspirerande I-story, alltså berättelsen om dig själv, så att alla typer av personligheter attraheras.

2) Ge möjligheten till alla på klassen, sen får de själva välja om de vill ta den eller inte.

3) Se till att boka en intervju med dem du känner att du verkligen skulle vilja jobba med. Jag bruklar säga:
"-Du skulle ju kunna jobba med det här!? Jag la märke till dig på klassen, skulle inte jag kunna få bjuda dig på en kopp kaffe någon dag och berätta mer. Det kanske skulle vara något för dig det här." Men säg det inte om du inte menar det, men alla ska få samma möjlighet som vi själva fått, annars är vi själviska och så jobbar vi inte.

4) På intervjun låter vi henne prata och ställa frågor. Mary Kay sa alltid att "vi har fått två öron och en mun av en anledning". Allt ska handla om henne och hennes prioriteringar och värderingar i livet. Informera bara lite kort om hur vi jobbar och berätta om karriärstegen. Alla vill inte klättra, men de ska veta att möjligheten finns i alla fall.

5) Leta efter ledtrådar i allt hon säger där MK skulle passa in perfekt och hjälp henne angående på vilket sätt hon skulle kunna jobba.

6) Följ DISC-metoden när du berättar om fördelarna (DISC lär vi oss på utbildningar och det finns info på intranätet). En S-person är t.ex inte så intresserad av alla smycken och resor, medan en I-person vill höra det hellre än all tid de får över för familjen.

7) Informera om hur man startar, vad startkittet innehåller samt vad man investerar. Tänk även på att det man investerar kan man sälja och då får man igen pengarna.... Det är därför det inte kostar att köpa startkkittet, man investerar (så länge man inte bara köper demoprodukterna i lilla minikittet).

8) Kom till avslut och erbjud henne att få jobba ihop med dig. Om hon tvivlar brukar jag be henne fundera över varför hon skulle jobba med MK, vilka fördelar finns det med jobbet för henne. Sen vänder jag på det- varför skulle hon inte jobba med MK? Det brukar framgå ganska tydligt där.

Skulle hon fortfarande vilja fundera lite kan man inte förvänta sig så mycket om hon inte verkar väldigt positiv. Men se till att få med henne som gäst på möten, och om hon redan bestämt sig kommer ni överens om när ni ska skriva in henne och bokar in alla möten, nykonsultutbildning och ta med henne på en klass så hon får se hur du gör. De som tvekar som man får träffa flera gånger ska man inte släppa. Det kan ta lite tid att få in med, men när de väl bestämt sig hänger de kvar och kan lätt bli de bästa. De som bestämmer sig på plats, på en gång kan lätt falla bort när hon snurrar första varvet i känslohjulet.

Jag sa själv fet-nej till Lollo när hon frågade mej, men jag är tacksam över att hon frågade igen, och igen... När jag väl fattade att jag kunde göra samma sak som henne fanns ingen återvändo och det var bara att börja... och jag är sååå sååå tacksam för det! Idag är vi båda directors och vi jobbar tillsammans med våra unitar och har jättekul!! Mary Kay ÄR roligt, och enkelt, och det är det som gör att så många fastnar för sättet att jobba på. Nu när jag jobbat några dagar på Expert här i sommar igen märker jag verkligen alla fördelar med MK!


Nu ska jag hoppa in i duschen och dra iväg till studion. Massor att göra idag när jag jobba så mycket på Expert sista tiden, och har klass ikväll. Min chef önskade mig trevlig ledighet igår när vi gick till parkeringen, eftersom jag inte jobbar där förrän på söndag. Haha, jag bara skrattade och sa "LEDIGT?!" Det har jag inte tid med :P haha! Här ska jobbas ;)

Kram

Härligt!!

Nu är en av två fixade! De två som ska hämtas från scenen på seminariet i augusti som ska sitta på mina fingrar.
Hade en trevlig klass igår, men jag sålde inget. Det är klart, det blir väl så om man gör värdinnan och hennes vän till konsulter istället, så de andra väntar med köp tills de börjat. Fantastiskt bra, det blev mina nr 24 och 25, så nu är "Sharingen" fixad- bara Sales kvar och efter kompletteringen denna månaden är det bara en dubbel kvar. Weeeheee!! Då kan jag med gott samvete klappa mig själv på axeln och tacka för ett bra jobb detta seminarieåret. Förra seminariet hade jag jobbat två månader, så det fanns ju ingen möjlighet till framgång där ;) Men i år, då jäklar! Här ska jobbas på scen-skräcken!! Nästa mål som jag satte imorse när jag vaknade var ett bi för sharing. Det får man om man fixar 30 på ett år. Five to go! Ut och jobba ;)

Idag blir det bröllop i Säffle. Ska bli kul, har aldrig varit på bröllop förut. Men först ska jag hinna till stallet och ut och gå med Nutti och pussa på hästbäbisen som jag inte pussat på på flera dagar!!! Det är verkligen det som är det värsta med Expert, att jag inte hinner hem och hälsa på hästarna de dagarna jag jobbar där. Med mitt MK-jobb är det ju stor skillnad, då jobbar jag ju bredvid stallet. Förhoppningsvis blir detta sista sommaren jag jobbar utan semester ;)

Sirius K

Kram!
RSS 2.0