Härliga tider!

Oj oj, här rullar det på som vanligt. Ledsen, jag glömmer bloggen. Nu kommer det åteirgen ett sånt där MK-inlägg kära vänner, så läs det inte om ni inte är nyfikna på hur jag jobbar :P


Jag har haft väldigt många klasser och andra roligheter sista tiden, så det har varit fullklottrat bredvid hästarna och allt man hinner i privatlivet. Jag börjar verkligen inse vad mycket jobbet ger tillbaka, jag ser det lilla och det positiva. När man jobbar hårt så kommer belöningen tillbaka som ett brev på posten, det börjar verkligen hända saker. Jag är ju själv ganska "ny" inom MK, jag har bara jobbat i två år, men jag har på vägen hunnit med väldigt mycket. Men inget handlar om hur länge man jobbat, utan om hur många klasser man haft, eller hur mycket man jobbat under tiden. Nu börjar det verkligen släppa rejält på klasser och intervjuer, och jag inser att jag kan läsa av situationer bättre för att hjälpa andra mer effektivt och snabbt. Jag har ökat min snittförsäljning avsevärt sista halvåret, så nu har jag verkligen fått den biten mer stabil. ALLT är svårare i början, ingen kan gå när man föds, men ALLA kan lära sig! Men då handlar det om att se vad man kan göra bättre, istället för vad man gör dåligt. Så gör en plan och jobba på den!


Jag ville bli bättre på klassbokning- klart!
Jag ville bli bättre på försäljning/personlig rådgivning- klart!
Jag ville bli bättre på intervjuer- klart!
Jag vill bli bättre på att hjälpa nya konsulter- pågående arbete.
Man är ju aldrig färdiglärd, men man kan känna sig säker i vissa delar som man jobbat på.


Det blev en s.k X10 i maj, som följdes av bra resultat och en fullbokad klasskalender, nya kollegor och kvalificerad till glas från Kosta Boda på en månad. Jo, jag är nöjd med jobbet, men jag vill hålla detta året om förstås! Och det handlar inte om försäljning, det handlar om service och rådgivning för att alla kvinnor ska bli nöjda. Vi jobbar inte som försäljare. Det är något av det värsta jag vet, när någon säger att de "säljer Mary Kay". Eller "håller på med MK", eller "jag är ingen säljare". Vi ÄR INTE säljare. JAG var säljare på mitt förra jobb, och utbildad butikschef så jag vet vad en säljare är. Vi JOBBAR med Mary Kay. Självklart är försäljningen grunden i vårt företag, men blir vi "säljare" och pratar om försäljningen så skiter det sig. Vi följer kundens behov och ger dem råd i sin hudvårdsrutin.


Och det ska jag säga er, kära kollegor som läser detta- ha inte förutfattade meningar och bestäm inte åt andra. Man kan aldrig veta vad som döljer sig i en kvinnas hjärta. Det är sååå många gånger som jag åkt på klass och packat "lilla väskan", för jag tror inte att det kommer bli en bra klass, och då får jag åka ut och leverera i efterhand eftersom jag inte hade med tillräckligt med produkter.
Vi får aldrig svika vårt produktmärke. Vi har bra produkter som gör "säljjobbet", vi har god service mot våra kunder som underlättar för dem och vi levererar hem till dem, med vår nöjdhetsgaranti och snyggt förpackat. Vem vill inte ha den förmånen? Fler än man tror! På min klass igår satt många som inte använt produtker förut, och som inte "tagit hand om" sin hy tidigare. Men de insåg enkelheten och tackade för all hjälp med att få veta vad just de behöver, och använder nu ett skräddarsytt hudvårdspaket efter deras behov som är svårt att få i affärer.


Samma gäller att bestämma över andras tid eller plånbok. Det är ju kränkade att tro att en person inte har råd att ta hand om sin hy, det är ju upp till henne vad hon prioriterar i sitt liv. Hon kanske vill ha mycket grejer, och då ska man väl inte stoppa henne heller? Det sänker ju istället för att vi får kvitto på att vi har bra produkter. Eller om hon har tid att lägga på en karriär inom MK? Det är egoistiskt att inte dela med sig av den här möjligheten när vi kan ge bort den till andra och samtidigt behålla den själva! Varför ska inte andra få samma möjlighet som vi själva fått?

Min "senior" Lollo och jag på Qvist Awards 2011. Oförglömligt, vi minns varje sekund när Lena ropade upp mig som Miss Rookie, och Lollo höll på att hoppa ur klänningen!! Haha XD Men åteigen, tack för vår MK mascara som aldrig rinner när man gråter :P

Nu ska jag göra mig klar för en sväng till studion. Jag har två nagelkunder som kommer idag, en student och en underbar återkommande nagelkund som jag inte haft på besök på länge, så det ska bli roligt att träffa henne igen! Sen ska tjocka Nutti friseras och snyggas till, för imorgon är det nydebut för oss på dressyrbanan efter hans senskada! :D Vi tränade igår och han känns toppen, så jag hoppas att han inte tycker att det kommer bli för kul att tävla igen, så han i alla fall kan göra ett fint program. Resultatet skiter jag i, bara det känns bra på banan igen efter två års rehabilitering :)

Kram!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0