Att resa sig med blodiga knän.

Jag har upptäckt något sista veckan, något fantastiskt!


Jag har en UNDERBAR kvinna i min unit som jobbar som hudvårdskonsult- med fokus på att visa framfötterna och jobba sig till att kunna leva på MK. Men hon har fått smäll på smäll här i livet och tar hårt och personligt på motgångar. Jag vet precis hur hon känner, jag är likadan, men min vilja har tagit över och övervunnit alla "slag" från omgivningen. Livet är inte lätt, men det blir vad man gör det till! Den som ger den får, och allt kommer tillbaka i en boomerangeffekt- så se till vad ni utstrålar, säger, tänker eller tycker.
Åter till min härliga kollega. Jag träffade henne som kund på en klass i sommeras, och hon valde att börja med det stora hudvårdspaketet (Travel roll up bag), eftersom hon såg vad billigt det var. Då såg även jag att denna kvinna kunde detta med att räkna ;) hehe.


Vi bokade en klass och en intervju så hon skulle få reda på mer om mitt jobb. Hon var inte den lättaste att övertala, för hon låste sig på att hon inte hade pengar till att investera i demoprodukter... men jag vände upp-och-ner på henne, så hon löste det och började jobba som konsult under sommaren. Mycket roligt, för jag kände att jag ville ha med henne i mitt liv, och jag kunde hjälpa henne. Och hon var såååå duktig, hon var som en kopia av mig på klass och lärde sig snabbt.


Sedan dess har hon fått ganska mycket motgångar i att bygga upp sitt MK, och hon tar det hårdare än vad jag gjorde. Hon hade väldigt få vänner som ville hjälpa henne, ni vet den klassiska när man kontaktar någon som inte svarar så man lämnar ett meddelande.... och sen hör man inget. Det blir lite pinsamt att ringa och fråga om meddelandet gick fram då.... för man vet ju att det gör det! Hon har även fått höra mycket negativt från vänner och familj om hennes val av arbete, och det är så jäkla illa!! Jag hade ändå några gamla kära vänner som hjälpte mig igång, och en stöttande familj (efter att de sett resultat från klasser).


Nu har hon i alla fall tagit omtag. Vi pratade lite i söndags och hon var så rädd för att få ett nej när hon frågar om någon vill boka, eller rädd att någon ska tänka att hon är ute och cyklar. Men jag förklarade att om man vill lyckas ska man INTE ta råd eller lyssna på dem man INTE vill byta plats med! Och vilka är egentlige de som ska stå ivägen för hennes karriär? Det är inte de som tjänar pengar på att "åka runt i stugorna och sälja lite läppstift" i alla fall, det som folk tror är det enda vi gör.
Den här älskar jag, för det är verkligen så det ser ut- vi ser och hör så mycket ;)


Det tog i alla fall snurr för min kära kollega och nu gasade hon igång veckan som aldrig förr, och det enda jag känner är glädje! Jag såg hennes glädje på mötet igår, och nu har hon verkligen bestämt sig. Jag har fått så glada sms där hon berömt sig själv och är nöjd med att hon gjort det, och det är verkligen det bästa med mitt jobb!


Snälla SNÄLLA ni där ute! Kan ni sluta sänka andra när de hittat något de vill gära (nej, det behöver inte vara MK), utan stötta dem i sitt beslut istället. UPPENBARLIGEN har de hittat något i sitt val som inte DU hittat! Tänk vad få framgångsrika företagare vi skulle ha om alla lyssnade på allt som folk sa omkring dem när de kom med en ny idé. Vem vet, telefonen kanske inte hade varit uppfunnen?! Och det hade ju varit... tråkigt..


Kram!


Kommentarer
Maria

Hej vilket skönt inlägg. Känner igen mig väldigt mycket. Det går upp och ner som konsult, men det gäller att inte ge upp. Skönt att hon är på G nu. Kram

2012-03-08 @ 13:34:05
Carro

Tack Maria. Ibland måste man bara få ut hur folk verkligen beter sig. Ingen är ju elak med mening, men man kan uppfatta andra som det efter hur man blir bemött. Här i Karlstad är framför allt kvinnorna (och FRAMFÖR ALLT de yngre) väldigt stöddiga. De ser ner eller tittar snett på varandra, och skitprat eller förolämpningar är det ingen som drar sig för... Det är alldeles för lite respekt till varandra och alldeles för mycket egoism, tyvärr. Vi skulle behöva mycket mer MK här, för det ändar verkligen attityden på kvinnor och får en att tänka mindre ego- för det är inte attraktivt.Kram!

2012-03-09 @ 09:08:55
URL: http://stylecarro.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0