Grovrengöring!

Idag var det storstädning i makeupväskan och alla demopenslar rengjordes!
Bästa sättet att sköta om sina penslar på är att tvätta dem som är gjorda med äkta hår med riktigt schampo, och syntetborstar (foundation- och concealerborstarna) med yes diskmedel.
Sen rullar man en handduk som jag gjort på bilden, så borsten ligger lite i en nedförsbacke så vattnet rinner ur och inte ner i skaftet. Då riskerar borsten nämligen att mögla och stråna släpper. Man vill ju inte lägga en makeup med penslar som ser ut som målarpenslarna på dagis.... 

Själva necessären som penslarna sitter i är perfekt att ha all makeup i, så man lätt kan ta med allt på ett smidigt sätt. Dessutom går den att tvätta i tvättmaskinen i 40 grader (min snurrar omkring där i just nu)!


Imorgon är det unitmöte med bästa brudarna och jag ska sätta mig och förbereda lite inför det nu. Efter det blir det ompackning och putsning av speglar i klassväskan, och 1,5 timmes bokning & uppföljning. Skulle haft en klass ikväll egentligen, men värdinnan är tyvärr sjuk så den blev flyttad en vecka. Så är det även för mig, det ingår i jobbet. Jag brukar försöka boka in så mycket jag bara kan på kort tid, så det inte känns illa om något blir ombokat. Det finns ju mycket annat som ska göras, så jag hinner med det de gånger det blir flyttat istället :)

Dags att återgå till jobbet då ;)

Kram


Kommentarer
Sara

Tack för en så fantastiskt inspirerande blogg! (och dessa smarta tips om borst-torkning)

Jag fick chansen att träffa dig som hastigast i lördags och du frågade om jag hade kommenterat din blogg nångång, vilket jag inte hade. Så nu tänkte jag göra ett litet avtryck här! :P

Må så gott!

Mvh Sara

2012-05-08 @ 11:52:10
Carro

Hej Sara! Jätteroligt att du kom fram och hälsade, det är det så få som gör ^^ hihi! Jag är inte farlig, jag lever för att inspirera och motivera andra, så jag blir bara glad om jag får ansikten på alla ;)

Kram!

2012-05-08 @ 12:08:49
URL: http://stylecarro.blogg.se/
Britt

Varför inte diskmedel till alla?

Använder du/kunderna Concealer o Foundationborstarna ofta?

Jag har små trekantiga svampar som alla föredrar men det är ju individuellt vad man känner för.

Vi har ju jättefina borstar som håller länge!

2012-05-13 @ 08:06:24
Carro

Det är äkta hår i de andra borstarna, så de ska tvättas med schampo, precis som vårt eget hår.

Syntetborstarna blir renare med yess eftersom de drar åt sig fountation på ett annat sätt (och foundation är flytande, skuggorna är ju puder).Jag använder de grejerna som vi själva kan erbjuda våra kunder, så de inte behöver köpa egna grejer. Vi har ju också foundationsvampar, men borsten är bättre mot bakterier och så :)

Kram!

2012-05-13 @ 09:24:39
URL: http://stylecarro.blogg.se/
Anonym

NEJ!!

Aldrig, aldrig, ALDRIG SCHAMPO på borstar i äkta hår!

UCSH OCH FY!Schampo är det mest uttorkande du kan använda i ett hår (även ditt eget), och skall därför helt undvikas!

Yes går bra att använda till både syntet och äkta hår, då det är flera gånger mildare än schampo.

Vill du inte att dina penslar skall se ut som på ett dagis, lägg ned schampot./Studerande hudterapeut samt blivande make up-artist.

2012-05-15 @ 02:25:02
Carro

Hej "Anonym". Tack för din kommentar, även om den var anonym och lite arg. Jag ska genast kolla upp detta. Det är vad jag lärt mig på utbildning och genom frisörer. Självklart använder vi schampo av kvalité, gärna köpt hos frisör./Aldrig färdiglärd konsult inom hudvård och make up..

2012-05-15 @ 11:55:22
URL: http://stylecarro.blogg.se/
Agnes W

Hej! Jag har tvättat mina borstar av äkta hår med schampo o balsam i 4 år o de är fortfarande som nya :) fick du någon annan info om hur man ska göra carro? Tack för en kanonblogg! Mvh Agnes

2012-05-26 @ 13:40:09


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0