Full fart!

Jag jobbar på så hårt jag kan! Vi kör med en ganska hög växel och jag planerar att lägga in en till och öka tempot. Dagen på jobbet har gått bra, men jag vill ha mer tryck! Jag älskar när jag har mycket omkring mig och blir tolkig när jag inte har det. Min mardröm är en tom kalender! Det är så tråkigt när man pratar med folk som tycker att de har mycket att göra med sitt heltidsjobb, när en annan skulle kunna jobba dygnet runt just nu! Men det blir inte så för så mycket tid tar inte mitt jobb, även om jag älskar det och vill jobba mer med det! Då blir det ännu tråkigare när dessa folk som inte vill jobba så mycket och hatar sitt jobb inte överväger att byta... Varför ska man vara kvar på ett ställe där man inte trivs!? Jag trivdes inte till 100% och jag vägrar leva mitt liv så. Det är för kort för att gå runt och vara bitter och arg över något som ska ge en allt det man behöver. För när allt kommer omkring så är allt man behöver pengar, för annars kan man varken bo, äta, klä sig eller dricka. Man kan inte leva utan pengar helt enkelt!

Så varför ska man tvingas göra nått man hatar, bara för att överleva...? Nu menar jag absout inte att alla ska börja med MK, det är inte alls det jag tänker på, utan bara saker jag reflekterat över sedan länge. Jag lovade mig själv i grundskolan att jag aldrig skulle bli en bitter kärring på ICA som aldrig kommer vidare och bara fastnar för att det är bekvämt och man inte vågar. När jag kom att tänka på hur lite tid man faktiskt får över efter skola eller framförallt jobbet jag skulle skaffa mig "när jag blev stor", började jag fundera och bestämde mig för att aldrig jobba med något jag inte trivs med! Men jag gillade ju inte skolan.... så jag skulle bli frisör.... tills jag fick reda på att man måste ha minst VG i alla ämnen för att komma in på den linjen! Men jag klarade det nästan. I ett ämne fick jag Mvh, men i två fick jag G. Hade ju planerat det så, men med bara ett G och det andra skulle ju bli VG... men det tyckte inte kärringen på syslöjden (där har vi en sån bitter kärring som borde bytt jobb för länge sedan)! Så det blev handel för mig i gymnasiet, och tur är väl det för frisör hade jag inte velat vara idag tror jag. Men däremot gjorde jag ju något åt saken på Expert, och började studera till något jag kände kunde vara ett roligt sätt att spendera halva livet på. Men det var ju tur att jag började på Expert, där jag träffade Lollo, för efter det hade jag egentligen inte behövt studera!!

Nu ger jag gärnet för att klara av denna tuffa kvalificeringsperiod för att skapa mig en grund att stå på, som kommer ta mig längre än om jag var kvar och stampade på samma ställe, eller blev butikschef som tanken var innan MK :D På något sätt känns ändå min framtid tryggare nu, än om jag skulle driva en butik eller ha en fast tjänst som anställd. "Uschamejja"! Bara uttrycket "fast tjänst" skrämmer mig, för det verkligen hjärntvättar folk till att bli fast... Men varför SKA man lägga tid och energi på att bygga upp någon annans företag när man kan bygga upp sitt eget?

Det var nog dagens aggression i form av en vägg text :D
Rör på er nu gott folk och var inte så jäkla rädda för att prova nått nytt, oavsett vad det är.

Kram!
Kommentarer
Mickis

Helt rätt! Jag förstår inte hur folk tänker.. Hur tryggt är det att vara anställd egentligen?? Ena dagen kan man ha jobb - den andra kan man vara arbetslös..

Nej, vi har världens bästa jobb! :)

Kram, hur många har ni kvar tills ni är färdiga med DIQ'n? :)

2011-01-31 @ 10:58:57
URL: http://mikaelaslilla.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0